Unazat e marteses

Unazat e martesesUnazat e marteses mund te jene klasike. moderne, platin, flori i verdhe, me diamant apo gure te tjere te cmuar.

I deshirojme, dhe kur vjen momenti i kerkojme sipas gustos tone. Nje objekt me nje vlere te lart simbolike por qe ka dhe nje histori shume te hershme.

Rrethi, ne histori ka pasur gjithemone nje fuqi te larte simbolike: shenje e fuqise, status social. Egjiptianet e vjeter mbanin unaza qe kishin te dizenjuar insekte, romanet, perdornin unaza floriri ose ari nese ishin qytetare te lire, nese ishin skllever atehere kishin unaza prej hekuri.

Por tradita per te mbajtur unaza floriri ne martese i perket shekullit XVI, ndersa ne shekullin e XVII filloi te praktikohej shkrimi i emrave ne unaza.