Ushtrimet fizike dhe rëndësia tyre

ushtrimet (1)Ushtrimet fizike jo vetëm që ndikojnë në trupin tonë por edhe mund të na ndihmojnë të largojmë stresin, të ndjehemi më të lumtur, të largon depresionin. Në një studim të vitit të shkuar, shkencëtarë nga universitete amerikane nxorën në pah se ushtrimi i rregullt trupor prek hipokampin, zona e trurit përgjegjëse për gjendjen e humorit. Disa pjesëmarrësve të një studimi iu kërkua të ecnin me shpejtësi për 30 minuta për një periudhë dhjetëditore. Në fund të eksperimentit, studiuesit regjistruan ulje domethënëse të nivelit të depresionit.

Sot do t’ju këshillojmë disa ushtrime që mund t’i bëni edhe në shtëpi, jo gjithmonë është e domosdoshme të ushtroheni në palestër.

ushtrimet (3) ushtrimet (4) ushtrimet (5)ushtrimet (8) ushtrimet (6) ushtrimet (7)