Ushtrimet gjimnastikore

ushtrimetTashmë ju  e dini se ushtrimet gjimnastikore janë shumë të mira për ju dhe shëndetin tuaj. Ju ende vazhdoni të mos jeni aktivë sa duhet. Ushtrimet fizike jo gjithmonë duhet të bëhen kur jeni mbipeshë, ju mund të ushtroni edhe nëse keni peshën normale trupore. Ushtrimet ndihmojnë së tepërmi në reduktimin e presionit të lartë të gjakut, diabetit dhe kolesterolit. Të paktën një orë në ditë duhet të ushtroni, këtu mund të përfshihen shëtitjet e gjata, ngjitja dhe zbritja e shkallëve disa herë rradhazi.

Duhet të keni kujdes me dietën tuaj të përditshme, duhet të jetë e pasur me fruta, perime, drithëra, peshk.