Ushtrimet për një bark të rrafshët

Me siguri se muskujt e barkut mirë të zhvilluar, respektivisht barku i rrafshët e pa dhjamë – është një ëndërr e shumë meshkujve dhe femrave. Ja cilat janë ushtrimet më të mira për ta arritur këtë.

Shtrihuni në shpinë, ngriteni trupin, kurse duart kryqëzoni në bark. Rrini në atë pozitë për nja dhjetë sekonda. Ngritni edhe këmbët.

Këmbën e majtë qiteni mbi atë të djathtën dhe, për nja dhjetë sekonda, mundohuni që të rrini në atë pozitë. Pastaj, 30 herë me radhë, ngadalë ngriteni dhe lëshojeni këmbën e djathtë. Pas kësaj, bëjeni një pauzë prej 20 sekondash dhe vazhdoni njësoj edhe me këmbën tjetër.

Nëse ndjeni ‘pickim’ në kofshë dhe tërheqje të muskujve të barkut, atëherë dijeni se jeni duke bërë ushtrimin mu ashtu si duhet.

Për një bel ideal

Shtrijuni në shpinë. Ngriteni trupin, kurse duart kryqëzojini në bark. Rrini në atë pozitë për nja dhjetë sekonda. Më pas, ngritni edhe këmbët, të paktën 20 cm mbi dysheme dhe bëni lëvizje të shpejta si gërshërë. Do të ishte ideale që, para pauzës së parë, ushtrimet e gërshërëve t’i bëni 50 herë, meqë kështu arrihet efekti më i mirë. Nëse ndieni dhembje në boshtin kurrizor derisa e bëni këtë ushtrim, atëherë bëjeni një pauzë dhe konsultohuni me mjekun.

Për muskuj të fortë të barkut

Shtrijuni në shpinë. Duart vendosni nën kokë dhe ngritni supet. Këmbët lehtazi lakoni në gjunjë. Shpina duhet të jetë e ‘ngjitur’ për dyshemeje.

Filloni që të bëni ushtrime të barkut, duke lëshuar dhe ngritur supet dhe kokën. Pas 40 ushtrimeve të tilla bëjeni një pauzë të shkurtër. Duhet që t’i bëni dy cilke të këtij ushtrimi. Nëse ndieni një djegësi në pjesën e epërme të barkut, mos u brengosni, meqë kjo vetëm është shenjë se jeni duke e bërë ushtrimin ashtu si duhet.

14 Comments

 1. antigona says:

  ushtrime per barkun <3

 2. blerim says:

  une ndie nje djegesi dhe a duhet te vazhdoj ushtrimin

 3. qendresa says:

  ju lutemi disa ushtrime me te mira edhe per humbje peshe???? please…???

 4. nderimi says:

  une jam nje dajl ne moshen 14 vjece dhe kam vazduar stervitjen por kam pak te veshtire se si me bo ushtrimet ne cfare menyre d.m.th si tja bej me ndihmoni ju lutem stafi i mbrekullueshem

 5. endrilona says:

  ju lutem a keni ushtrime shtjra

 6. erëza çoçaj says:

  ju lutem edhe disa ushtrime per te humbur peshen sepse kam filluar te mbaj kilorazh pak te rende si tia beje (please)plzz

 7. eri says:

  deri ne qmosh zgjatet vajza,a ka ishtrime per zgjatje

 8. BMCKJD says:

  si duhet per ti ber

 9. BMCKJD says:

  ushtrimet

 10. ina says:

  mendoj se te gjithe vajzat dhe djemte duhet te futen ne hollywood per nje trup sa me elegant dhe me muskuj

 11. ina says:

  mua hollywoodi me ka bere nje trup me shume vithe gjoks dhe pa bark prandaj jua keshilloj kte gje te beni sa me shume ushtrime dhe per tu zgjatur sa me shume te luani basketboll dhe volejboll ;p

 12. saimir says:

  Cfare ushtrimesh duhet te bej per tu zgjatur ?

 13. keniii says:

  une kom ban ushtrime para 4 ditev edhe me dhem barkue smundem me u shti ma edhe kur keshi me dhemb se di pse .boj ushtime por kom frik se ,dot ndkojn kur te martona mos me musjt me met shtatzene a i domton ndonje organ te mbremshem ushtrimi me flaini per komentin nese mundini me kthye ju lutemi ne emajlin tim ..>

 14. tina says:

  Jam 14 vjeqare dhe jam 1e28 e gjat a mund te me tregoni si te zxhatem plz…

Leave a Reply