Ushtroni në mënyrë intensive, por shkurt

Ushtrimet e shkurtra dhe më intensive janë më të shëndetshme dhe më të efektshme në krahasim me ato më të gjata, thekson studimi më i fundit në të cilin kishin marrë pjesë shumë ekspertë dhe trajnerë të njohur nga mbarë bota.

Hulumtuesit nga universiteti në Uashington kanë vërtetuar se më e shëndetshme është të ushtroni 74 minuta, se sa 150 minuta në javë.

Këta ekspertë të njohur po ashtu kanë zbuluar se njerëzit që ushtrojnë pandërprerë gjatë javës mund të zhvillojnë probleme në lidhje me metabolizmin.

Për dallim prej tyre, njerëzit të në mënyrë efektive ushtrojnë nga dhjetë minuta në ditë apo mesatarisht 74 minuta në javë, çdo ditë stimulojnë aq sa duhet muskujt. Si ushtrimet më aktive përllogariten të jenë pompat dhe kalimi i litarit.

Këto dy ushtrime u vënë në funksion thuajse të gjitha gjymtyrët e trupit. Sipas ekspertëve, të cilët sugjerojnë këto lloj ushtrime,ata po ashtu sugjerojnë që për çdo ditë të ecni së paku dy kilometra.