Vitaminat: Kujdes nga lageshtira dhe temperatura

Shishet plastike te vitaminave shkruajne ne stampen e ngjitur se duhen ruajtur ne temperatura te uleta dhe duhen mbajtur ne te thate.

Ky nuk eshte nje rekomandim qe duhet lene pas dore, duke i lene ato ne kuzhine apo ne tualet, pasi sipas disa studiuesve te “Purdue University”, vitaminat e degraduara nuk bejne keq, por ato nuk arrijne te kene efekt ne trup. Cilesite kimike te vitaminave zhduken nese preken nga lageshtira.

Nje nga vitaminat me delikate eshte C-ja, e cila duhet te ruhet perhere ne temperatura konstante dhe jo shume te larta. Prandaj studiuesit keshillojne qe vitaminat te ruhen ne vende me sa me pak lageshtire, sepse perndryshe ato kane thjesht efektin qe nje karameleje, duke mos kryer asnje efekt, kryesisht tek femijet./tch/