Vodkë dhe lëng limoni për pastrim të flokëve

Pastrimi i flokëve është njëri ndër parakushtet për flokë të shëndetshëm. Vodka dhe lëngu i limonit largojnë papastërtitë që janë grumbulluar tek flokët tuaja para larjes.

Limoni dhe vodka janë pastrues fizikë.
Vendosni në një vend të freskët e të thatë një enë prej qelqi ose plastike me:
* 1 kupë (230 ml) ujë të distiluar
* 1/4 kupë (60 ml) vodke
* Lëngun e një limoni

I përzieni ujin e distiluar, vodkën dhe lëngun e limonit derisa të bëhen një masë. Si përzierje do të ndahet gjatë precipitimit.

Derdheni këtë masë, e cila do të shërbejë si para­shampo te flokët tuaja. Kështu keni vendosur losion përforcues për flokët. /Telegrafi/